Анонс події

Що спільного між містами України і Німеччини? Як громадські організації Німеччини працюють з органами влади і впливають на політики? Які можливості партнерства німецьких і українських активіст_ок*?

22 листопада, о 18:00 у просторі Спільно HUB у Запоріжжі відбудеться обмін досвідом між урбаніст_ками різних країн. Говоритимемо про справедливість у місті. Зокрема про транспортні та екологічні стратегії, а також про залучення мешкан_ок міст до прийняття рішень.

Зустріч пройде в рамках другого етапу навчального обміну «Діалог заради справедливих міст». Під час програми 10 міських активіст_ок з Німеччини відвідають Львів, Київ і Запоріжжя. Познайомляться з представни_цями громадянського суспільства України і дізнаються, чим живуть наші міста.

Вхід вільний.

Робоча мова - англійська.

Проект організовують Internationaler Arbeitskreis e.V. у партнерстві з Аналітичним центром CEDOS за підтримки Міністерства закордонних справ Федеративної республіки Німеччина.

Аналітичний центр CEDOS – незалежна, позапартійна громадська організація, що працює у сферах дослідження освіти, міграції та міського розвитку. З 2014 команда CEDOS працює над посиленням урбаністичного руху в Україні, зокрема запустила онлайн-медіа ресурс Mistosite.org і щорічно проводить Український урбаністичний форум.

Internationaler Arbeitskreis e.V. – волонтерська громадська організація, що спеціалізується на неформальній політичній освіті через навчальні обміни. Їхні тури і програми працюють з такими темами, як соціальне залучення, розвиток громадянського суспільства, міський активізм, критика расизму і антисемітизму. Робота організації зосереджена в країнах Східної Європи. У 2016 та 2017 роках команда IAK проводила навчальні обміни в Україні.