Документи містять у собі персональні дані особи. Відповідно до ст. 11 Закону України «Про захист персональних даних», однією з підстав для обробки персональних даних є укладення та виконання правочину, стороною якого є суб’єкт персональних даних. Відповідно до ч. 3 ст. 6 Закону України «Про захист персональних даних», склад і зміст персональних даних мають бути відповідними, адекватними та ненадмірними стосовно визначеної мети їх обробки.

Для укладання договору необхідним є лише зазначення відповідних даних у договорі, зокрема даних, які ідентифікують сторін (ПІБ, паспортні дані, адреса місця реєстрації), та даних, які підтверджують право власності орендодавця на житло, що передається в оренду (реквізити відповідного правовстановлюючого документа — договору купівлі-продажу, свідоцтва про спадщину тощо).

При укладенні договору сторони мають право ознайомитися з паспортними документами один одного, а орендар також має право онайомитися з документами, що підтверджують право власності орендодавця. Дані відповідних документів фіксуються у договорі.

Водночас отримання саме копій документів не є необхідним для укладення та виконання договору оренди житла, копії документів не є додатками до договору. Оскільки отримання копій документів є надмірним стосовно мети обробки персональних даних (укладання договору оренди), фотографувати документи орендаря/орендодавця можна лише за його згодою.