Для укладення договору достатньо перевірити лише паспорт і довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційний код).

Документи містять у собі персональні дані особи. Відповідно до ст. 11 Закону України «Про захист персональних даних», однією з підстав для обробки персональних даних є укладення та виконання правочину, стороною якого є суб’єкт персональних даних. Відповідно до ч. 3 ст. 6 Закону України «Про захист персональних даних», склад та зміст персональних даних мають бути відповідними, адекватними та ненадмірними стосовно визначеної мети їх обробки. Для укладання договору необхідним є лише зазначення відповідних даних у договорі (ПІБ, паспортні дані, адреса місця реєстрації).

Водночас отримання саме копії паспорту чи довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків не є необхідним для укладення та виконання договору оренди житла, копії документів не є додатками до договору. 

Отже, при укладанні договору орендодавець має право ознайомитися з документами орендаря та зазначити відповідні дані в договорі, однак фотографувати документи орендаря можна лише за його згодою.