Нам сьогодні 10 років. Насправді організація виникла раніше, але офіційно зареєстрували її саме 30 серпня 2010 року. Звісно, дати — це лише дати, але у цей день хочемо розповісти трохи про те, як ми змінювались впродовж 10 років.

З чого все починалось? Cedos був заснований як організація друзів: дослідниць і дослідників, активісток і активістів. За 10 років він перетворився на інституцію, яка існує незалежно від засновни_ць. Сьогодні нас тримають разом вже не дружні особисті зв’язки, а місія і діяльність організації.

За цей час ми розширили коло тем, які досліджуємо: ми багато зробили у сферах освіти, міграції і розвитку міст, а зараз починаємо досліджувати також і суміжні теми: житло, зайнятість, сексуальну освіту, соціальний захист, безпеку, зміни клімату. Все це об’єднує наша місія — щоби кожна людина в Україні мала гідний рівень життя. 
Наш підхід базується на дослідженнях. Ми вивчаємо суспільство і державні політики, поширюємо критичне знання, адвокуємо прогресивні зміни в суспільстві і формуємо спільноту прихильни_ць цих змін.

За ці роки ми багато змінювалися як інституція, здобували досвід і вчилися на своїх помилках. Ми продовжуємо трансформуватися і вже невдовзі будемо виглядати по-новому. Ми також хочемо бути більш відкритими до співпраці і запрошуємо вас долучатися! Скоро розповімо детальніше про наші плани. Будемо раді більше знайомитися, спілкуватися, мріяти, планувати і робити разом!

Ми багато зробили за цей час і ще багато чого хочемо досягти. Розуміємо, що не завжди мали рацію і не в усьому відповідали ідеалам. Дякуємо всім, хто допомагали нам зростати, пробачали помилки і були разом у складні моменти! Дякуємо всім, хто були і є з нами: членству, працівни_цям, колегам, радни_цям, партнерам, друзям, подругам і читач_кам!

З Днем народження нас! Готові приймати привітання 🙂