Анонс події

Що ми знаємо про Білорусь? Це сусідка України, її беззмінний лідер – Аляксандр Лукашенко, вона бере кредити у Росії. А ще там скоро відбудуться вибори. Утім, опозиційних лідерів почали арештовувати і в новинах кілька місяців тому ми могли бачити щось про спільний парламент з Росією. Можливо, ми навіть знаємо імена деяких місцевих політиків, які кинули виклик чинному президенту, а хтось з нас була або був у Мінську.

Але що насправді відбувається в Білорусі? Чому політична боротьба у країні вийшла на інший рівень, як це вплине на економічну ситуацію і соціальні процеси в епоху пандемії, а також яким є контекст сьогоднішніх подій? Про це 23 липня з 17:00 до 19:00 ми поговоримо з представниками громадянського суспільства Білорусі.

Чому ми вирішили обговорити цю тему? Білорусь є важливим сусідом і партнером України. Щоб підтримати і бути солідарними з громадянським суспільством в цій країні, важливо, в першу чергу, розуміти з перших вуст, що там відбувається. Тому запрошуємо вас на нашу дискусію.

Учасниці й учасники:
Андрій Возьянов, антрополог, викладач Європейського гуманітарного університету, член Мінської урбаністичної платформи
Алеся Рудник, політологиня, учасниця Vitali Silitski Fellowship в Центрі нових ідей
Ірина Купцевич, активістка, журналістка REFORM.by

Модератор: Павло Шаповал, журналіст

Онлайн-дискусія відбудеться в Zoom. Участь безкоштовна за реєстрацією: bit.ly/dyskusiia_Bilorus.
Захід відбудеться російською мовою.