Анонс події

Запрошуємо на презентацію та обговорення результатів якісного соціологічного дослідження проблем інтеграції жінок-мігранток до українського ринку праці та суспільства.

Тема жіночої міграції та зайнятості жінок-мігранток не досліджена в Україні.

Відповідно до результатів досліджень в інших країнах, жінки-мігрантки часто працюють у неформальному секторі, і тому часто стають соціально незахищеними.

Як для для жінок-мігранток, так і для чоловіків в Україні робота в неформальному секторі означає роботу на вуличних ринках, у етнічних кафе, готелях чи сім’ях. Вирватися за межі цих замкнених осередків неформального ринку праці вдається далеко не кожній/ому.

Відповідно до Стратегії державної міграційної політики до 2025 року, імміграційна політика повинна відповідати демографічним викликам та потребам ринку праці.

Що заважає жінкам, які переїжджають до України, виходити на загальний ринок праці? Що потрібно зробити, щоб імміграція до України була вигідна як іммігранткам/-там, так і українському суспільству?

Під час заходу ми презентуємо результати дослідження та запрошуємо обговорити шляхи вирішення проблем інтеграції до ринку праці жінок, які переїжджають в Україну, та перспективи імміграційної політики загалом.

Реєструйтеся, будь ласка, за посиланням: http://bit.ly/reyestratsiia

Марафон справедливого урядування

Ефективне урядування - це, на нашу думку:

  • усвідомлення цінностей, заради реалізації яких приймаються управлінські рішення;

  • дослідження та робота з даними для того, щоб ефективніше до цих цінностей рухатися.

Обидва компоненти, вважаємо ми, однаково важливі для того, щоб в Україні ставало краще жити.

Тому цієї осені аналітичний центр CEDOS не тільки презентуватиме результати досліджень. Ми організовуємо Марафон справедливого урядування, щоб піднімати серед фахової громадськості також ціннісні питання: які цілі урядування потрібно ставити у цих сферах? Чиї проблеми і потреби мають бути в пріоритеті, і за рахунок яких ресурсів?

Розклад:

31 жовтня - обговорення міграційної статистики

27 листопада - обговорення української житлової політики за результатами дослідження

5 грудня - обговорення стратегій розвитку міст

12 грудня - обговорення проблем інтеграції жінок-мігранток в українське суспільство

19 грудня - обговорення індикаторів інтеграції ВПО

Заходи відбудуться в рамках “Ініціативи з розвитку аналітичних центрів в Україні”, яку виконує міжнародний фонд “Відродження” у партнерстві з Ініціативою відкритого  суспільства для Європи (OSIFE) за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні.