Анонс події

Ринок оренди житла в Україні змінився після початку повномасштабного вторгнення. Мільйони українців і українок залишили свої домівки і були змушені шукати нове житло, зокрема орендувати.

У 2022 році ми розробили юридичний порадник, в якому зібрали відповіді на актуальні питання для всіх, хто винаймає або здає житло в оренду. Після початку повномасштабного вторгнення ми додали розділ про оренду в умовах воєнного стану. Загалом у пораднику ви знайдете відповіді на 52 питання щодо оренди житла: що має бути в договорі, чи можуть вас виселити з житла, чи може власник приходити без попередження, що варто запитати в потенційних орендарів тощо.

У четвер, 5 вересня, об 11:00 запрошуємо на презентацію та обговорення юридичного порадника з оренди житла від Cedos. Презентація відбудеться офлайн в Медіацентрі Україна, в Києві, онлайн-трансляція також буде доступна на сторінках Cedos в соцмережах. Якщо ви бажаєте приєднатись до події офлайн, будь ласка, зареєструйтесь.

Під час події ми презентуємо порадник, а також поговоримо про те:

  • Чим регулюється питання оренди житла в Україні?
  • Які обов'язки і права мають орендарі і орендодавці?
  • Які проблеми існують в сфері оренди житла?
  • Що можна зробити, аби вирішити проблеми оренди житла?

Спікер: Іван Вербицький, директор Cedos

Презентація відбудеться завдяки підтримці Європейського Союзу, наданій в рамках проєкту «Мережа гендерних аналітичних центрів: посилення спроможності задля розробки передових політик, оцінки впливу, стратегічної адвокації та сфокусованих комунікацій щодо політик», що реалізовує Український Жіночий Фонд.