24 лютого розпочалася повномасштабна війна Росії проти України. З перших днів наша команда була залучена до волонтерських гуманітарних та інформаційних ініціатив. Продовжуємо це робити.

Водночас, ми також працюємо над тим, у чому маємо найбільше експертизи, – соціальними дослідженнями і аналітикою. Нашим фокусом сьогодні є вплив війни на цивільне населення.

  • 2-7 березня ми провели першу хвилю опитування, щоби зібрати дані про те, як живуть, про що думають і що відчувають люди під час війни в Україні. За 5 днів отримали понад 500 відповідей. Дякуємо всім, хто взяли участь в дослідженні! Наразі працюємо над аналізом і підготовкою наступних хвиль збору даних.
  • Крім цього, ми почали роботу над моніторингом і аналітикою стосовно впливу війни на сфери міграції, житла, освіти, соціального захисту.

Дякуємо нашим партнерам за допомогу!

На жаль, команда Cedos наразі перебуває не в Києві, а також частково не в Україні, що накладає на нас деякі обмеження. В умовах війни ми також не можемо продовжувати роботу над усіма проєктами таким чином, як це було заплановано раніше, тому змушені відтерміновувати або змінювати їх.

Впродовж лютого ми збирали кошти на створення юридичного порадника з питань оренди житла. Станом на 24 лютого ми зібрали 18 655 гривень. Дякуємо всім, хто підтримали нас! Дуже цінуємо внесок кожної і кожного. В умовах повномасштабної війни ми призупиняємо цю кампанію зі збору коштів. Водночас, після вимушеного переїзду чи втрати основного доходу питання оренди житла залишається актуальним для багатьох людей в Україні. З цієї причини ми вирішили почати роботу над підготовкою порадника в обмеженому вигляді, наскільки це можливо та актуально сьогодні.

Ми також приєднуємося до закликів робити пожертви на допомогу Збройним Силам України та гуманітарним ініціативам.

Пожертви, які ми наразі отримуємо на власну дільність, будуть спрямовані на дослідження й аналітику стосовно впливу війни на цивільне населення.