Як і інші підписанти листа, ми стурбовані подіями, які відбуваються з українськими культурними інституціями. Цінуємо роботу Українського культурного фонду, Українського інституту, Українського інституту книги, Мистецького Арсеналу, Довженко-Центру. 

Ми переконані, що сильні державні культурні інституції надзвичайно важливі для суспільства. Вони є суспільним благом, яке здатне консолідувати людей, забезпечити їхні культурні потреби і сприяти демократичним перетворенням. Саме в інтересах суспільства такі інституції і мають діяти, на противагу інтересам конкретного уряду.

Держава має забезпечувати стабільну підтримку культурної сфери. Створення суспільного блага не завжди є прибутковим, а підтримка меценатів може бути пов’язана з вибілюванням репутації чи просуванням певних інтересів. Для забезпечення інтересу суспільства державна підтримка культурних інституцій є необхідною.

Згортання державної підтримки, наступ і тиск на деякі з культурних інституцій є неприпустимими. Держава має забезпечити прозорі та чесні конкурси на посади їхніх керівниць або керівників, а також створити гідні умови роботи, аби досвічені і професійні кандидатки й кандидати могли брати участь у таких конкурсах. Закликаємо захистити українські культурні інституції. Лист можна підписати тут.