Наша місія — щоби кожна людина в Україні мала гідний рівень життя. Будь-які форми дискримінації і насильства, у тому числі гендерно зумовлені, є неприйнятними і мають бути припинені.

Минулого року ми аналізували наслідки пандемії COVID-19 у різних сферах. По життю багатьох жінок коронавірус вдарив з подвійною силою. Домашнє насилля і відсутність шелтерів, доглядова праця і її поєднання з роботою, обов’язок опікуватися дистанційним навчанням дітей – це лише приклади того, як пандемія вплинула на жінок.

Саме жінки частіше працюють у сфері охорони здоров’я, соціального захисту, дошкільної освіти та інших. Під час пандемії на них лягло подвійне навантаження, не говорячи вже про необхідність постійно контактувати з людьми і ризики захворіти на коронавірус.

Не забуваймо про те, що нерівності часто перетинаються, тож, наприклад, жінки-мігрантки, самотні матері, літні жінки, ЛБТ-жінки опинились в особливо важкій ситуації. Вразливе становище і відсутність допомоги від держави також збільшили кількість бездомних жінок.

Ми прагнемо, щоб Україна була безпечною для всіх і відкритою для різних людей та їхніх досвідів, тому підтримуємо вимоги цьогорічного Маршу. Повістку і дії, які повинна зробити держава, читайте у події Марш жінок* 2021✊