стажування вакансія аналітичний центр дослідження україна робота для випускників PhD MA LLM OECD OSF Think Tank FundThink Tank Fund for Wider Europe, програма Ініціативи відкритого суспільства для Європи (OSIFE), оголошує набір на програму Розвитку молодих професіоналів на базі аналітичних центрів. До конкурсу запрошуються молоді фахівці та фахівчині, які здобули ступінь PhD, LLM або магістра в галузі соціальних чи гуманітарних наук у провідних університетах країн ОЕСР протягом останніх двох років.

Кандидати мають бути постійними мешканцями однієї з країн: Албанія, Боснія і Герцеговина, Грузія, Косово, Македонія, Молдова, Чорногорія, Сербія чи Україна

Позиція: Аналітик/иня з питань освітньої політики

Період програми: Програма стажування триватиме 6 місяців і може початися з листопада 2016 року.

Кандидати мають відповідати усім наступним вимогам:

  • протягом останніх 2 років отримати ступінь магістра, PhD або LLM в галузі соціальних чи гуманітарних наук у одному з провідних університетів країн ОЕСР
  • бути громадянином або постійним мешканцем однієї з країн: Албанія, Боснія і Герцеговина, Грузія, Косово, Македонія, Молдова, Чорногорія, Сербія чи Україна
  • бути віком від 23 до 35 років на момент подачі заявки
  • вільно володіти письмовою та усною англійською та українською
  • бути готовими повернутися на батьківщину і проживати там протягом стажування
  • мати досвід роботи в області аналізу політики в галузі освіти

Завдання під час стажування в CEDOS:

CEDOS хоче активніше розвивати дослідження в галузі середньої освіти щодо соціально-економічного становища школярів та його кореляції з результатами навчання. Наша головна мета – розвивати і просувати політику, яка б скоротила або навіть усунула розрив у продуктивності навчання незалежно від доходу родини та інших соціально-економічних та культурних ознак середовища школярів.

Кандидат/ка буде займатись:

  • Якісним і кількісним аналізом (участь, проектування та планування  фундаментального дослідження, польові роботи, аналіз даних)
  • Збором даних (від урядових і освітніх інституцій)
  • Підготовкою аналітичних матеріалів з питань освітньої політики для наукових журналів та медіа
  • Брати участь у фандрайзингу для проектів (підготовка заявок на отримання грантів)

Протягом періоду дії програми (6 місяців) кандидат/ка працюватиме і завершить наступні аналітичні матеріали:

  • Фундаментальне дослідження у співавторстві (дослідження кореляції соціально-економічного становища і результатів навчання в системі загальної середньої освіти)
  • Один policy paper у співавторстві щодо скорочення розриву у продуктивності навчання незалежно від походження школяра (приблизно 30 сторінок)
  • Три статті для провідних українських ЗМІ, які представлятимуть результати вищезгаданого дослідження

Стипендія: приблизно 900 USD на місяць


Заявка на програму

Щоб вашу кандидатуру розглянули для програми Розвитку молодих професіоналів на базі аналітичних центрів, ви повинні подати наступні документи англійською мовою (у форматі .doc або .pdf) до 10 серпня 2016 року на info@cedos.org.ua (тема листа Young Professionals):

Мотиваційний/супровідний лист. У листі кандидат/ка має описати чому його/її цікавить долучитись до програми і які конкретні цілі він/вона переслідує у співпраці з CEDOS, опис доречних навичок і кваліфікацій, і який додатковий внесок кандидат/ка може зробити в роботу CEDOS та організацій-спонсорів (OSIFE).

Резюме/CV. CV повинно чітко описувати академічний і професійний досвід кандидата/ки, з детальним описом обов’язків на попередній роботі і переліком останніх наукових і аналітичних проектів, в яких кандидат/ка брав/ла участь; також необхідно зазначити рівень володіння різними видами програмного забезпечення.