Запрошуємо представників(-ць) громадських організацій, дослідників(-ць), активістів(-ок), державних та муніципальних службовців(-ок) та всіх небайдужих на конференцію

"Партисипативні практики в урбаністиці, бюджетуванні, культурі"

Львів, 17-18 червня 2016 року

Всіх охочих взяти участь просимо зареєструватися до 7 червня.

Організатори: ​Інститут міста (Львів) та Аналітичний центр CEDOS за підтримки Представництву Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні, Фундації Чарльза Стюарта Мотта та Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

Упродовж декількох останніх років залученя мешканців до процесу прийняття рішень стає все популярнішою практикою в Україні на муніципальному рівні. Учасницькі бюджети діють або активно розробляються уже в декількох містах. Також є поширеною практика залучення мешканців до використання бюджетного фінансування через конкурси міських ініціатив. Проте, незважаючи на поширення партисипативних проектів, достатньо рідко і з недостатнім охопленням підіймається питання досліджень та аналізу даних процесів і ,що найважливіше, врахування результатів цих досліджень при формуванні міських політик та проектів громадських орнаізацій та ініціатив.

Конференція має на меті познайомити представників наукового середовища, міської влади та громадських організацій з дослідженнями учасницьких практик в Україні, а також налагодити конструктивний діалог між цими групами. Така комунікація дасть змогу залучати академічні та громадські середовища до експертних груп при випрацюванні міських політик.