Найважливіша цінність Cedos — гідне життя для кожної людини в Україні. Можливість реалізувати це право не має залежати від сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності або інших ознак. Саме тому ми підтримуємо вимоги Маршу рівності.

Cedos не лише втілює принципи інклюзивності у власній роботі, але й прагне подолання дискримінації ЛГБТК+ людей у різних сферах, які ми досліджуємо.

  • Освіта має бути вільною від упереджень, а освітнє середовище – відкритим та безпечним для усіх людей. Освітні програми не можуть містити виправдань дискримінації, а навпаки вчити рівності і прийняттю. Комплексна сексуальна освіта повинна бути невід’ємною частиною навчання у школі.
  • Міграційна політика має бути чутливою до ЛГБТК+ людей. Переслідування через сексуальну орієнтацію або гендерну ідентичність чи пов’язану із ними громадську діяльність є достатньою підставою для надання притулку тим, хто його потребує.
  • Сексуальна орієнтація та гендерна ідентичність не можуть бути перепоною для працевлаштування, отримання соціальної допомоги чи пошуку житла.
  • Міський простір має бути безпечним для всіх. Напади, дискримінація або переслідування через сексуальну орієнтацію, гендерну ідентичність чи зовнішній вигляд є неприпустимими. Публічна репрезентація ЛГБТК+ людей у міському просторі – це важлива частина інклюзивності. (Не)можливість проведення Маршу рівності на Хрещатику – головній вулиці країни – є індикатором наявності нерівностей у доступі до символічного простору міста.

Cedos підтримує Марш рівності 2021 і закликає всіх долучитися до боротьби за рівні права і відсутність дискримінації в Україні.