Пандемія принесла з собою відчуття невизначеності. У той час, коли нам складно розпланувати своє завтра, ми пропонуємо мріяти і говорити про те, якими будуть міста далекого майбутнього.

Ми присвятили цьогорічний форум концепції права на місто і міркуванням про те, яким буде це право післязавтра. Міський простір є місцем і наслідком боротьби різних груп інтересів. Саме тому запрошуємо говорити про те, що змінилося в українських містах протягом останніх десятиліть, чому і для кого ці трансформації відбулися.

Хто такі урбаністи і урбаністки та чого вони вимагають? Які є альтернативні сценарії розвитку міст? Хто вирішує, потрібне нам метро на Троєщину, гіперлуп чи, нарешті, нові притулки для бездомних людей?

Як? Цьогорічний форум пройде у змішаному форматі, ми готуємо як офлайн-події у різних містах, так і онлайн-розмови.

Коли? Червень стане місяцем Українського урбаністичного форуму, протягом якого на вас чекатимуть дискусії, семінари, екскурсії, статті. Крім цього, вже скоро ми плануємо розпочати другий сезон подкасту “Ринок вирішить?”, а також анонсувати кілька конкурсів.

Повну програму форуму 2021 і реєстрацію на події оголосимо у травні.

А поки пропонуємо вам:

Зустрінемося після завтра!

Український урбаністичний форум — це щорічний захід для знайомств, мережування, навчання та обміну досвідом українського урбаністичного руху. Його проводить аналітичний центр Cedos за підтримки Фонду імені Генріха Бьолля. Ілюстрація – Анна Іваненко.