Минає рік з початку повномасштабного вторгнення. Ми вистояли, але наше життя змінилося. Ми хочемо проаналізувати ці зміни та розповісти про них світові. Допоможіть нам зробити це, заповнивши анкету.

Ми запускаємо п’яту хвилю опитування про те, що переживають люди під час війни. Просимо вас розповісти про те, як ви приймаєте рішення, про що думаєте та що відчуваєте за рік після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Останні три місяці були особливо складними. Ми майже пережили важку зиму з регулярними обстрілами й відключеннями електроенергії, але при цьому намагалися адаптуватися до цього. Тривають бойові дії та евакуація людей з небезпечних місць. Помітно змінюється відчуття тривалості війни, і тепер ми починаємо вимірювати повномасштабну війну не днями або місяцями, а роками.

Питання анкети стосуються того, як змінився ваш побут та стосунки з іншими людьми, що найважливішого сталося з вами за останні місяці та як досвід війни змінив ваші погляди та звички. Ми вважаємо, що повсякденне життя кожної людини важливе та вже зараз впливає на те, яким буде наше майбутнє. Фіксування й осмислення змін зараз дає можливість отримати вхідні дані для дослідження українського суспільства після перемоги.

Анкета тут: https://forms.gle/4rEu9gfUR75wtCEdA

Заповнення займе у вас від 10 до 30 хвилин. Ми вдячні за кожну відповідь.

Результати попередніх хвиль дослідження читайте за посиланням: https://cedos.org.ua/researches/