Ми любимо жити в містах. В Україні ми як міські жителі стикаємося з великою кількістю несправедливостей та незручностей. Ми змінюємо ці ситуації завдяки дослідженням, мережуванню, використанню міжнародного досвіду та розширенню наших власних уявлень про можливе (і неможливе).

Щоб українські міста ставали кращими для всіх жителів, ми вперше проводимо Український урбаністичний форум.

Ми – це Аналітичний центр CEDOS включно з командою української урбаністичної платформи Mistosite.

Український урбаністичний форум-2018 – це 100 активісток та професіоналів міського розвитку, які знайомляться, обмінюються досвідом та планують спільні дії завдяки інтерактивним та сучасним форматам, що їх готують організаторки та організатори.

Тема форуму: Що таке справедливе місто?

Підтримка: Фундація Чарльза Стюарта Мотта, Представництво Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні та 350.org.

Програма: лекції, дискусії, обговорення, світове кафе, майстер-класи і навіть театри з екскурсіями 😉

Коли і де: 25-26 травня 2018 року в Києві.

Умови участі:

Участь безкоштовна.

Ми будемо раді вітати активіст_ок/ів, громадських діяч_ок/ів, службов_ців/иць та професіонал_ок/ів, які працюють з міським розвитком у будь-якому з регіонів України.

Для участі необхідно заповнити анкету bit.ly/Urbanforum2018 до 23 квітня включно.

Про результати відбору ми повідомимо 25 квітня.

Стипендія:

Аналітичний центр CEDOS, організатор форуму, не має можливості оплатити проїзд, проживання і харчування для всіх учасниць і учасників форуму. Втім, завдяки нашим партнерам ми маємо можливість надати деяку кількість стипендій на проїзд і проживання. Про потребу у стипендії необхідно вказати у відповідному місці реєстраційної анкети.

Ми були б дуже раді, якби ви поінформували член_ів/ок вашої організації та аудиторію ваших сторінок у соцмережах про цю можливість.

Відео, чому ми робимо Урбанфорум: https://youtu.be/6QDpfXk6J_I

Подія в Фейсбуці: https://www.facebook.com/events/785819911629367/

Наш попердній досвід:

Для розвитку міст в Україні влітку 2016-го ми провели конференцію «Партисипативні практики в урбаністиці, бюджетуванні, культурі», про знахідки якої читайте тут: https://mistosite.org.ua/uk/articles/partysypatyvn%D1%96-praktyky-v-ukrayin%D1%96-rezultaty-dosl%D1%96dzhen

У 2016-2017 роках ми двічі збирали представників міських ініціатив України, які домовилися про створення урбаністичного руху в Україні, домовилися про його стратегію і підписали Хартію, з якою ознайомтеся ось тут: https://mistosite.org.ua/uk/articles/xart%D1%96ya-ukrayinskogo-urban%D1%96stychnogo-ruxu