Другий сезон подкасту «Ринок вирішить?» завершився. Дякуємо, що слухали, коментували, радили подругам і друзям! Також дякуємо нашим співрозмовницям і співрозмовникам за те, що ділилися знаннями і допомагали розбиратися, чому ринок не вирішить.

Запрошуємо слухати подкаст на зручній для вас платформі:

Також пропонуємо короткий огляд кожного із дев’яти випусків другого сезону:

#20 Міське питання

Бонусний епізод, у якому Анастасія Боброва і Павло Федорів підбивають підсумки і розповідають, які епізоди потрібно слухати разом і чому.

#19 Кримінальне – це політичне?

Із Сергієм Баглаєм, керівником Центру соціології права і кримінології. Як поліціювання стало основним підходом безпекової політики? Що означає гасло «defund police» в українському контексті?

#18 Країна громад

З Єгором Власенко, координатором проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні», GIZ. Як ринок землі вплине на розвиток міських і приміських територій? Які зміни принесла реформа адміністративно-територіального устрою в Україні?

#17 Лайк, шер, репост

З Катериною Міхайловою, філологинею і слухачкою нашого подкасту. Говорили про те, чому люди слухають «Ринок вирішить?» і які епізоди їх надихають.

#16 Дух академізму

З Альоною Ляшевою, дослідницею і соціологинею. Яку роль відіграють університети у формуванні міського дискурсу? Як навчальні програми допомагають шукати альтернативи міським політикам?

#15 Бережись електросамоката!

З Іриною Бондаренко, фахівчинею з питань мобільності громадської організації Екодія. Чи будуть в майбутньому всі їздити на самокатах? Як Києву вибратися з заторів і коли «все поїде»?

#14 Критикуєш? Критикуй!

З Наталею Луньо, активісткою і засновницею Solidarity Kitchen. Що таке низовий міський активізм і як він відрізняється від роботи в громадських організаціях? Як тема житла і праці пов’язані з міським активізмом? І чи завжди особисте – це політичне?

#13 Червоне світло зеленим парканам

З Максимом Головко з Агентів Змін і школи Урбанина. Обговорювали Хартію українського урбаністичного руху і збереження архітектурної спадщини.

 

#12 Як живе Білорусь?

З Андрєєм Карпєкою з Мінської урбаністичної платформи. Як змінювалися білоруські міста протягом останніх десяти років і що у них спільного з українськими.

Запрошуємо ділитися думками у наш чат у телеграмі. Крім цього, пропонуємо ділитися відгуками про подкаст за хештегом #ринокневирішить.

Подкаст є частиною Українського урбаністичного форуму «Після завтра» і виходив за підтримки Heinrich-Böll-Stiftung Ukraine