Сезон подкасту «Аналітичний центр» завершився. Коротко нагадуємо, про що кожен з 6 епізодів, але радимо, певна річ, слухати всі 🙂

# 1. Що таке аналітичний центр? Говоримо про аналітичні центри та особливості їхньої роботи в Україні, розповідаємо, як пишемо заявки, чи приймаємо замовлення, чому розпилюємо меблі, і якими цінностями керуємось у своїй діяльності.

# 2. Усе про дослідження. Розповідаємо, яким дослідженням можна довіряти, як дослідження співвідносяться з цінностями та ідеологіями, що брати з собою «в поле», навіщо потрібна методологія, і чому для впровадження ефективних політик лише результатів досліджень буває замало.

# 3. Усе про кількісні методи. Говоримо про те, що таке кількісні методи, коли і для чого їх застосовують, що таке репрезентативність і вибірка, чи можна довіряти дослідженню, якщо саме ви не брали участь в опитуванні, і, врешті, навіщо потрібен перепис населення, і чому це не просто підрахунок.

# 4. Усе про якісні методи. Розповідаємо, коли і навіщо застосовують якісні методи, якими є їхні переваги; чи може теорія народжуватись паралельно з проведенням дослідження, або його можна розпочати взагалі без неї; чи може бути достатньо однієї людини для вашого дослідження; у чому особливості етнографічних методів, контент-аналізу, дискурс-аналізу, кейс-стаді; про що говорять надійність, валідність, і репрезентативність. 

# 5. Навіщо теорії в дослідженнях? Говоримо про те, навіщо нам теорії, як теоретизувати у дослідженнях, що таке концептуалізація та операціоналізація;  як відрізнити і визначити доказ і знання, і як зробити концепт вимірюваним.

# 6. Що робити з результатами дослідження? Розповідаємо, навіщо потрібна комунікація, які таємниці відбуваються після завершення дослідницького звіту, і чи можна вплинути на політики. Міркуємо, чи достатньо просто зробити якісне дослідження, як і навіщо змінювати дискурс, чи відрізняються академічні дослідження від тих, які проводять аналітичні центри, і що робити, якщо комунікація провалилась. 

Послухати можна тут:

Anchor

Google podcasts

Apple podcasts

Подкаст виходить в рамках проєкту «Зміцнення організацій громадянського суспільства для підтримки реформ в Україні», що виконується за фінансової підтримки Програми Matra Королівства Нідерланди.