Хіт цьогорічної програми – українська прем’єра документальної стрічки “Російський дятел” за участю режисера Чада Ґрасіа. Фільм переміг на американському кінофестивалі Sundance у номінації “Найкращий іноземний документальний фільм”.

“Російський дятел” (Russian Woodpecker) – детективна історія про причини Чорнобильської ядерної катастрофи. Головний герой фільму – український художник Федір Александрович – веде індивідуальне розслідування і висуває нову версію того, що сталось у 1986 році. Назва фільму відсилає до таємного радіосигналу, що транслювався з території СРСР в часи Холодної війни. Трейлер.

Тема цьогорічного фестивалю – Елемент живлення. У програмі – 12 яскравих документальних фільмів на тему урбаністики, екології та енергетики. Всі вони зняті в 2014-15 роках і будуть уперше показані в Україні. У Славутичі також відбудеться перший показ фільмів-фіналістів конкурсу My Street Films Ukraine. Це короткометражні стрічки про різні міста України, створені людьми, які в них живуть. Переможця конкурсу, якого обере журі у складі почесних гостей “86”, чекає поїздка на міжнародний кінофестиваль Open City Doc Fest у Лондоні.

Партнери фестивалю “86”: Представництво Фонду імені Гайнріха Бьолля, Німецьке товаристиво міжнародного співробітництва GIZ, Посольство США та Чеський центр у Києві.

86.org.ua  Facebook  Vkontakte

Контакти: media@86.org.ua, +380 50 918 65 37, +380 50 709 26 20