Запрошуємо на відкриту дискусію "Вплив транспортної політики КМДА на забруднення Києва"!

З 25 липня над Києвом стоїть смог. Останнім часом це явище спостерігається у місті все частіше. Його причина — не пожежі на торфовищах, лісах чи нафтобазі, а міське забруднення. У Києві нема великих хімічних чи металургійних заводів – причиною смогу є автомобілі.

Забруднення повітря діоксидом азоту перевищує у місті граничну норму у 4-5 разів, забруднення формальдегідом — у 3-4 рази. Навіть коли смогу в Києві немає, рівень забруднення міського середовища все одно критично перевищує норму, а отже питання міської екології має нас турбувати не раз на рік під час аномальної спеки, а у системний і стратегічний спосіб.

На жаль, Київська міська державна адміністрація не має стратегічного бачення вирішення екологічних проблем та адаптації міста до кліматичних змін. Точкові заходи не допоможуть Києву, якщо місто не змінить транспортні пріоритети та не почне рухатися у правильному напрямку — збалансованої (сталої) мобільності.

Представники й представниці неурядових організацій, міські активіст(к)м та активістк(к)и кліматичного руху, експерт(к)и в галузі управління містом зберуться разом аби проаналізувати ситуацію із забрудненням повітря в Києві та розробити спільний план дій для екологічного майбутнього Києва.

Спікери:

  • Марина Блудша, Асоціація велосипедистів Києва
  • Іван Вербицький, Аналітичний центр CEDOS/інтернет-журнал про місто Mistosite
  • Володимир Висоцький, координатор ініціатив з соціальної реінтеграції осіб похилого віку та розвитку місцевих громад, директор БФ “Єврейсько-Українська Соціальна Ініціатива”
  • Марія Сторчило, Національний екологічний центр України
  • представники Київської міської державної адміністрації

Коли: 3 серпня, 11:00

Де: Український кризовий медіа-центр, Український дім, Хрещатик, 2

Для участі у дискусії просимо зареєтруватися.

Організатори: Аналітичний центр CEDOS, інтернет-журнал про місто Mistosite, Асоціація велосипедистів Києва, Національний екологічний центр України, Представництво Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні