Дата, час: 25 травня 2017 року з 14:00 до 16:00 
Місце проведення: готель «Київ» (м. Київ, вул. Грушевського 26/1) 

Попри велику кількість українців за кордоном, пріоритети держави стосовно цієї категорії населення не є чітко визначеними. Питання взаємодії з різними категоріями українців за кордоном: трудовими мігрантами, студентами та діаспорою, – належать до відповідальності різних органів влади. Метою цього заходу є надати платформу для спільної комунікації представників органів державної влади та провідних дослідників у цій галузі. Під час обговорення планується систематизувати пріоритети органів влади, спільно визначити сфери, в яких є потенціал до більш активного залучення українців за кордоном до економічного та соціального розвитку в Україні.

Публічні обговорення буде поділено на 3 панелі:

  • Панель 1. Українська діаспора 
  • Панель 2. Українські трудові мігранти 
  • Панель 3. Академічна та висококваліфікована міграція 

До участі в дискусії запрошені представники посольств країн-членів ЄС, Представництва ЄС, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, Державної міграційної служби України, Міністерства соціальної політики справ, Міністерства у справах тимчасово окупованих територій, Комітету Верховної Ради з питань євроінтеграції, Міжнародної організації з міграції, громадських організацій і аналітичних установ України.

За підтримки Ініціативи з розвитку аналітичних центрів, яку виконує Міжнародний фонд «Відродження» (МФВ) у партнерстві з Фондом розвитку аналітичних центрів (TTF) за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні.

Контактна інформація: Teл: +38 0976636063, e-mail: info@cedos.org.ua; ag@cedos.org.ua.