Де я буду жити? Звідки взялась «житлова криза», хто і як має її вирішити? Чому так складно гарантувати право на житло? Чи потрібно мати власну квартиру або ж оренда може бути довготривалим рішенням? Щоби відповісти на ці питання ми створити безкоштовний онлайн-курс «Житло та житлова політика» на платформі Prometheus.

Реєстрація на курс за посиланням.

Про що цей курс?

Автор лекцій і аналітик Cedos Павло Федорів розповідає про різні питання житла і житлової політики з прикладами з різних часів і країн:

  • Яка роль житла в економіці, що таке житлова політика та якою вона буває?
  • Що таке соціальне житло, як працює іпотека?
  • Що не так з міфами на кшталт «треба просто більше будувати», «державі варто припинити втручатись»?
  • Якою є українська державна політика, які виклики стоять перед нею? Як до політики ставиться населення, і як її реформувати так, щоб гарантувати право на житло усім?

Для кого цей онлайн-курс?

Для представниць та представників органів влади, місцевого самоврядування, ОСББ, громадських організацій, дослідниць, активісток і усіх, хто хоче зрозуміти, як працює сфера житла.

Курс створений аналітичним центром Cedos на платформі Prometheus в рамках «Ініціативи з розвитку аналітичних центрів в Україні», яку виконує Міжнародний фонд “Відродження” у партнерстві з Ініціативою відкритого суспільства для Європи (OSIFE) за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні.