Повномасштабне російське вторгнення стало великим викликом для України. Держава, громади і суспільство опинилися в нових умовах, які змушують їх змінюватися. Перемога у війні, відновлення і європейська інтеграція вимагають якісних знань та обґрунтованих рішень, досліджень і аналітики. Особливо важливими вони є на рівні міст, сіл і громад, оскільки місцевий розвиток є найближчим до людини і має значний вплив на добробут.

Про проєкт

Cedos та Інститут європейської політики (Institut für Europäische Politik, IEP) оголошують конкурс міні-грантів для організацій громадянського суспільства на реалізацію дослідницьких проєктів у громадах стосовно відновлення і європейської інтеграції.

Конкурс відбувається в межах проєкту «UA Transformation Lab», що є спільним проєктом IEP, Cedos, Фонду «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» та Центру «Нова Європа» і реалізується за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини. Метою проєкту є посилення українських аналітичних центрів та громадських організацій, поглиблення їхньої співпраці з місцевими органами влади і надання необхідних інструментів для ефективного сприяння процесам відновлення та євроінтеграції.

Що отримають переможці?

На конкурсних засадах буде надано два міні-гранти по 5 000 євро на реалізацію дослідницьких проєктів. 

Переможці отримають також консультаційну та експертну підтримку щодо розробки дизайну дослідження і його методологічної реалізації. Проєкт передбачає участь у таких заходах:

  1. стартовий воркшоп для знайомства, нетворкінгу, презентації і допрацювання ідей,
  2. чотири онлайн-консультації для професійно-наукового супроводу дослідницьких проєктів,
  3. фінальний воркшоп для презентації і обговорення дослідницьких результатів.

Які умови конкурсу?

Заявки приймаються від організацій громадянського суспільства (офіційно зареєстрованих громадських чи благодійних організацій). Запрошуємо подавати заявки організації, які не мають багато досвіду у проведенні досліджень або потребують менторської підтримки у реалізації дослідницького проєкту.

Реалізація проєкту має відбуватися у співпраці з місцевими органами влади на основі підписаного меморандуму. При оцінюванні заявок перевага буде надаватися місцевим організаціям, які працюють у відповідних громадах.

Дослідницькі проєкти повинні бути пов’язані з темами відновлення, відбудови, повоєнної трансформації та європейської інтеграції. Результати досліджень мають бути опубліковані у вигляді дослідницьких звітів, аналітичних записок, інфографік, подкастів або в інших форматах.

Робочими мовами проєкту, які будуть використовуватися у внутрішній комунікації, є українська і англійська мови.

Співфінансування проєкту є допустимим, однак воно не є обов’язковим і не буде перевагою при оцінюванні.

При відборі переможців будуть враховуватися такі критерії, як мотивація і обґрунтованість заявки, релевантність запропонованого підходу, попередній досвід і спроможність втілити проєкт.

Як взяти участь?

Аби подати заявку, заповніть, будь ласка, анкету англійською мовою: https://bit.ly/48xWHaF 

Коли?

Заявки приймаються до 23:59, 22 жовтня 2023 року.

Неповні заявки будуть відфільтровані на етапі технічного відбору. Для уточнення інформації ми запросимо організації, що увійдуть до короткого списку, на розмову у форматі відеодзвінка. Результати відбору будуть оголошені у листопаді 2023 року.

Основна робота в рамках проєкту буде відбуватися протягом грудня 2023 – травня 2024 року.

Як поставити питання?

Запитання щодо процесу подання заявки, відбору або проєкту загалом просимо надсилати на електронну пошту regrant@cedos.org.ua з темою листа «Питання».

10 жовтня о 14:00 за київським часом відбудеться інформаційна сесія, де буде представлено умови конкурсу, а також буде можливість задати питання. Сесія відбудеться онлайн через платформу Zoom, запис буде доступний публічно на сайті Cedos. Реєстрація на інформаційну сесію за посиланням: https://bit.ly/3PB4UCp