У вересні Cedos та Інститут європейської політики оголосили конкурс міні-грантів для організацій громадянського суспільства на реалізацію дослідницьких проєктів у громадах стосовно відновлення і європейської інтеграції.

Усього ми отримали 56 заявок, з яких експертне журі відібрало 3 організації, яким буде надано гранти по 5 000 євро на реалізацію дослідницьких проєктів в громадах. Переможці також отримають менторську підтримку щодо методології, процесу проведення дослідження і написання дослідницького звіту.

Переможці

У місті планують створити єдиний центр підтримки для ветеранів та членів їхніх сімей. Організація хоче провести всебічний аналіз проблем та потреб ветеранів у міській територіальній громаді Коломиї та сусідніх громадах.

Представники та представниці організації хочуть дослідити, що спонукає молодь до трудової та студентської міграції. Це допоможе зрозуміти, що можна змінити у сферах місцевої освіти та зайнятості, побачити динаміку відтоку робочої сили та виокремити потрібні навички, щоб допомогти місцевим органам влади розробити успішні стратегії, що можуть запобігти посиленій міграції.

Організація прагне проаналізувати можливості застосування багаторічних рослин у міському дизайні для підвищення стійкості, естетики та якості життя в міських районах. Під час дослідження особливу увагу звернуть на те, як стратегічне використання багаторічних рослин може сприяти створенню екологічно чистих, економічно вигідних та естетично приємних міських просторів.

Конкурс відбувся в межах проєкту «UA Transformation Lab», що є спільним проєктом IEPCedosФонду «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» та Центру «Нова Європа» і реалізується за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини. Метою проєкту є посилення українських аналітичних центрів та громадських організацій, поглиблення їхньої співпраці з місцевими органами влади і надання необхідних інструментів для ефективного сприяння процесам відновлення та євроінтеграції.