InterActionsUA — програма Празького центру громадянського суспільства (Prague Civil Society Centre), створена для обміну досвідом і партнерства між громадськими організаціями, медіа, аналітичними центрами і соціальним підприємництвом в Україні та країнах Східної Європи або Центральної Азії. Учасни_ці програми матимуть можливість попрацювати з організаціями українського громадянського суспільства, повчитися в них і поділитися з ними своїм досвідом.     

Тривалість обміну — до двох місяців у період, який учасни_ці обирають самостійно з двох варіантів — восени 2021 року (жовтень — грудень) або навесні 2022 (лютий — квітень). Початок обміну може бути перенесений через епідеміологічну ситуацію.

Хто може податися на обмін у Cedos?

Запрошуємо на обмін в аналітичний центр Cedos кандидаток і кандидатів, які мають досвід роботи в аналітичних центрах чи громадських організаціях. У період реалізації програми ми працюватимемо з такими темами: 

  • Міжнародна дискусія про внутрішню міграцію і місцевий розвиток.
  • Дослідження бездомності в Києві та міжнародний досвід політик щодо бездомності.
  • Аналіз політик у сферах житла, освіти, зайнятості.

Заявки на участь у програмі InterActionsUA можуть подати учасни_ці з таких країн: Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Росія, Таджикистан, Туркменістан, Узбекистан. Країни-учасниці позначені кольором на карті нижче.

У заявці вам необхідно вказати тему, із якою працюватимете, та цілі, яких прагнете досягти під час обміну.  

Дедлайн подання заявок: 27 серпня 2021 року.  

Які витрати покриває програма учасни_цям?

Учасни_цям обміну будуть профінансовані витрати на переліт, коронавірусну бюрократію, проживання, харчування, зв’язок, місцевий транспорт та інші обґрунтовані витрати. Організатори гарантують розміщення у сучасних квартирах з належними умовами проживання. Страховки і квитки на літак забезпечить партнерська організація в Україні, тому вам немає необхідності самостійно їх купувати. Також ви отримаєте добові в розмірі 25 євро на кожен день незалежно від міста перебування.

Звернутися до організаторів із запитаннями щодо програми InterActionsUA можна написавши на interactions.ua.pcsc@gmail.com.

Більше вимог до участі та деталей програми InterActionsUA ви знайдете за посиланням.

Також читайте посібник із подання заявок.

Про Cedos

Cedos (ГО Центр дослідження суспільства) – це незалежний аналітичний центр і спільнота, що досліджує соціальні проблеми і просуває суспільні зміни з 2010 року. Ми віримо, що кожна людина має право на гідний рівень життя. Тому ціль Cedos – розбудова соціальної держави в Україні. Наш підхід базується на дослідженнях. Ми вивчаємо суспільні процеси і державні політики, поширюємо критичне знання, просуваємо прогресивні зміни, навчаємо і посилюємо спільноту прихильни_ць цих змін.