Центром спільнототворення стане модульний павільйон у дворику бібліотеки. Запит на безбар’єрний простір проявився на відкритій дизайн-сесії, оскільки триповерхова будівля бібліотеки не є доступною фізично та не може суттєво змінюватися через статус архітектурної пам’ятки.

Чортківська громада — одна з 10 громад-переможниць конкурсу від Ukraine-Moldova American Enterprise Fund та Cedos. В межах конкурсу кожна з громад отримала грант у розмірі 1 000 000 грн на створення центру спільнототворення та менторську підтримку від експертів та експерток з архітектури, культури, комунікацій та соціальної взаємодії.

Про центр

Бібліотечний Гараж стане місцем для літературників, лекторіїв і тренінгів, художніх та фотовиставок, майстерень з традиційних ремесел, освітніх подій, занять Університету срібного віку. Зустрічі «Кіноклубу на вул. Зелена» та клубу «Книжковий старт для малечі», музичні джеми — лише кілька прикладів регулярних зібрань організованих відвідувачами та відвідувачками простору.

Основа «Гаражу» – це його неймовірні люди, які прагнуть побудувати ще міцнішу спільноту навколо бібліотеки та створити ширший спектр культурних можливостей у маленькому місті, надавати підтримку одне одному в складні часи та допомагати переживати різний досвід війни, що триває

Катерина Яковець, архітекторка, співтворчиня «Гаражу»

Читайте також про відкриття центру спільнототворення в Близнюках на Харківщині, про інклюзивний коворкінг, який відкрився в Ковельській громаді на Волині та ветеранський простір «Незламні», що відкрився в Ніжині.